Ladies’ Circle bestaat uit jonge, dynamische en enthousiaste vrouwen tot 45 jaar. Ze verlenen service op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Elk land en iedere Circle geeft hieraan op eigen manier invulling.

Ladies’ Circle International kiest voor een tweejarig serviceproject (project 2013-2015 is ‘Children of the dump’). Het idee daarvoor is aangedragen door een van de aangesloten landen.

Ook in Nederland kiezen we iedere twee jaar voor een landelijk project. Dit is een goed doel waarvoor alle Nederlandse Circles zich inzetten (2012-2014 was dit Stichting ALS, 2014-2016 is dit Ruby & Rose).

De Nationale Service Raad begeleidt het landelijke project. De Circles werken daarnaast ook aan projecten op regionaal en lokaal niveau.

Service nationaal en internationaal

Vanuit Ladies’ Circle Nederland (LCNL) waar wij onderdeel van zijn, wordt er iedere 2 jaar een goed doel gekozen waar we ons landelijk voor inzetten. Het Nationaal Service Project.

Vanuit Ladies’ Circle international, waar LCNL onderdeel van is, wordt er ook elke 2 jaar een goed doel gekozen, waar wereldwijd Ladies zich voor inzetten. In onderstaande banners is te zien welke goede doelen dit voor de komende jaren zijn.

Service

Click op de button voor onze

Service lokaal

 

Ladies’ Circle Nederland is een serviceclub, wat inhoudt dat wij ons inzetten voor goede doelen. Onze Circles halen geld op voor allerlei mooie projecten, op lokaal, nationaal en internationaal gebied. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld het organiseren van evenementen of het verkopen van diverse producten.

Geld ophalen is fantastisch en vaak nodig, maar ook worden er vaak letterlijk de handen uit de mouwen gestoken. Ladies helpen in vele verschillende situaties door te doen. Denk hierbij aan het organiseren van een high tea voor een vrouwenopvang, wandelen met bejaarden mensen, speelgoed inzamelen voor minder bedeelde kinderen of het opschilderen van een wijkgebouw. Onze Ladies zijn van alle markten thuis!

Wilt u uw lokale doel onder de aandacht brengen bij ons? Neem dan contact met ons op via onderstaande button!

Nationaal Service Project: ‘Hart voor Huntington’

Aan het begin van de zomer hebben we als Ladies’ Circle Nederland een nieuw project omarmd waar we twee jaar lang geld voor gaan ophalen: de ziekte van Huntington.

De ziekte van Huntington is een hele zure en dodelijke cocktail van de ziektes Alzheimer, Parkinson en ALS. Als één van je ouders het gen draagt, heb je 50 procent kans om de ziekte ook te krijgen. Het treft dus vaak hele families. Voor het realiseren van zorgtrajecten voor gezinnen die te maken krijgen met Huntington en het financieren van een onderzoekstraject voor een geneesmiddel hebben wij minimaal 400.000 euro nodig. Help jij mee?

Met happen in een citroen is de actie op 28 mei 2022 afgetrapt. Het bijten in een citroen geeft een van de symptomen weer van de ziekte van Huntington. Je gezicht vertrekt en maakt ongecontroleerde bewegingen. Dit is nog maar een klein deel van de ziekte, zuur hè?’

De verschillende Circles’ in Nederland zullen de komende twee jaar acties opzetten om voor dit goede doel geld op te halen. Maar er is ook een speciale webshop waar je producten kunt kopen en zo meteen ook het goede doel steunt.

Wilt u uw lokale doel onder de aandacht brengen bij ons? Neem dan contact met ons op via onderstaande button!

Op de Algemene Ledenvergadering is Stichting Metakids gekozen als het landelijke goede doel voor de jaren 2020-2022.

Nationaal Service Project: Stichting Metakids

 

Op de landelijke vergadering op 13 juni 2020 is Stichting Metakids gekozen als het landelijke goede doel, het nationaal serviceproject, voor de jaren 2020 – 2022. Veel Circles in Nederland proberen gedurende 2 jaar zoveel mogelijk geld op te halen, middels zelfgeorganiseerde acties. Metabole ziekten, ook wel stofwisselingsziekten genoemd, zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Bij deze kinderen gaat er vanaf de geboorte iets mis in de ‘chemische fabriek’ van hun lichaam. Voedingsstoffen worden niet goed opgenomen of niet goed afgebroken. Zonder behandeling wordt het kind ziek en in plaats van dat het gezond opgroeit, begint een proces van onomkeerbare lichamelijke en verstandelijke aftakeling. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens.

Stichting Metakids zet zich in voor alle kinderen met een metabole ziekte door wetenschappelijk onderzoek te financieren en deze slopende ziekten bekend te maken. Meer weten? Kijk op de website van de Nationale Service Raad.

Internationaal Serviceproject: Crimson

 

In de periode 2019- 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project ‘Crimson’ in India. Het project streeft zowel naar het opzetten van kleine fabricage-units voor werkgelegenheid voor vrouwen in de landelijke gebieden van India, alsook het verzorgen van hygiëne mbt menstruatie.

De vrouwen zullen met de units biologisch afbreekbaar maandverband produceren en verkopen. Hierdoor zijn ze zelfvoorzienend, zorgt de winst voor betere leefomstandigheden en genereren ze zo een veiligere toekomst voor hun kinderen.

Ladies’ Circle India hoopt 100 units in India te kunnen plaatsen in de komende 2 jaar.

In de periode 2019 – 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project “Crimson” in India.